Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (2023)

Vraag jij je jezelf af ‘wat is Canva?’. Wil je weten hoe jij Canva gebruikt voor het maken van de mooiste designs? In deze blog vertel ik jou alles over wat Canva is, de functies van Canva en hoe je het gebruikt.

Wat is Canva?

Canva is het online designplatform waarmee jij alles designt. Creëer logo’s, infographics, presentaties, social posts en meer met Canva. Bereik jouw doelgroep met het maken van mooie designs in Canva. Zet jouw ideeën om in mooie graphics en creëer jouw eigen brandidentiteit.

Gebruik Canva overal en wanneer je maar wilt. De volledige online design tools zijn altijd en overal bereikbaar. Gebruik Canva op je laptop of computer of download de app in de app store, zodat je altijd bij jouw designs kan. Daarnaast is Canva gratis te gebruiken!

Wat kan je in Canva maken?

In Canva maak je verschillende soorten designs en zijn er honderden verschillende templates beschikbaar. Maak social posts voor social media tot sales presentaties. Wij bespreken de belangrijkste designs die jij kan maken in Canva.

Social Media

Wil jij graag mooie posts ontwerpen voor jouw Instagram- of Facebookpagina? Maak jouw eigen ontwerp op het juiste formaat in Canva of gebruik een van de vele templates. Canva biedt de mogelijkheid om berichten, stories, omslagfoto’s, banners of video ontwerpen te maken. Zorg met Canva dat jouw social post altijd het juiste formaat heeft, voor het platform waar jij het op deelt. Met Canva geef je een mooie invulling aan jouw content kalender.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (1)

Webdesign

Wil je een nieuwe website designen? Of wil je jouw huidige website in een nieuw jasje steken? Met Canva maak je de uniekste designs voor jouw website. Ontwerp een nieuwe homepagina of design een productpagina. Met de templates van Canva zet jij zo een nieuwe website in elkaar.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (2)

Poster en flyers

Ook bestanden voor print maak je in Canva. Ontwerp een mooie poster of gebruik een template en hang deze op om jouw doelgroep te bereiken. Wil graag reclame maken? En weet jij precies waar jouw doelgroep te vinden is? Breng jouw boodschap over met een poster of flyer! Daarnaast kun je makkelijk jouw poster laten printen door Canva.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (3)

Nieuwsbrieven

Heb je een groot klantenbestand en wil graag deze klanten meer binden aan jouw bedrijf? Met het versturen van nieuwsbrieven zorg je voor meer binding. Blijf top-of-mind met een mooie nieuwsbrief van Canva en verspreid het via de mail.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (4)

Infographic

Wil jij jouw doelgroep informatie bieden op een overzichtelijke manier? Met een infographic orden jij de informatie tot een begrijpelijk geheel. Verspreid de infographic via social media of gebruik het als aanvulling op een interessante blog.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (5)

Presentaties

Heb je een lead binnengehaald, maar moet jij deze nog zien te overtuigen tijdens een presentatie? Gebruik de presentatie templates van Canva en zorg voor en overtuigend design. De designs uit powerpoint kent tegenwoordig iedereen. Verras jouw potentiële klant met een uniek design uit Canva. Daarnaast zijn de slideshows uit Canva ook ideaal voor schoolpresentaties of een online cursus.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (6)

Logo’s en huisstijlen

Een goed bedrijf en brand begint bij een mooi logo ontwerpen en een goede huisstijl. De visuele identiteit van jouw bedrijf is belangrijk voor het aantrekken van de juiste doelgroep. Kies in Canva uit vele kleuren, lettertype en icoontjes om een uniek logo te maken. Vanuit jouw logo kun je verder gaan met het ontwikkelen van een unieke huisstijl.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (7)

CV

Wil jij graag een nieuw CV maken om potentiële werkgevers te overtuigen van jouw vaardigheden? Canva is een zeer geschikte tool om jezelf visueel te presenteren. Met de templates uit Canva geef je extra kracht aan jouw CV en zeg je ‘tot ziens’ tegen die saaie Word documentjes.

Wat is Canva? Lees in onze blog alles over Canva | GetForward (8)


Hoe start je met Canva?

Probeer in het begin verschillende soorten ontwerpen uit en bekijk verschillende templates. Canva is makkelijk te gebruiken door de vele templates die beschikbaar zijn. Doe inspiratie op voor eigen creaties en bouw de templates om naar jouw eigen stijl.

Tips voor het gebruiken van Canva

  1. Voor design geldt vaak ‘Less is more’. Begin met een simpel design en probeer niet te veel toe te voegen. Blijf bij de essentie van het verhaal dat jij wil overbrengen.
  2. Houdt je aan de huisstijl. Een goed brand opbouwen en herkenbaar te worden, is het belangrijk om een huisstijl te ontwerpen. Gebruik dezelfde kleuren en lettertypes. Hierdoor blijft jouw design herkenbaar voor de gebruikers.
  3. Gebruik hoge kwaliteit foto’s voor jouw designs. Zoek bijvoorbeeld in de foto’s die Canva biedt of bezoek een stockfoto website. Maak je graag zelf foto’s? Zorg voor goede kwaliteit en laat een kritisch oog meekijken.
  4. Whitespace, zorg voor voldoende witruimte tussen icoontjes en tekst. Hierdoor houdt je jouw design overzichtelijk en makkelijk te lezen.
  5. Call-to-action, wat wil je dat jouw gebruiker doet als jouw design bekeken wordt? Het juiste contrast in kleuren, zet meer kracht achter de call-to-action.

Canva gebruiken:

Zoals eerder benoemd is Canva te gebruiken op verschillende apparaten. We vertellen je hieronder meer over op welke manieren jij Canva gebruikt!

Canva App

Canva is gemakkelijk te bereiken via jouw desktop computer. Voor jouw mobiele telefoon of tablet download je de app in de app- of playstore. De app is gemakkelijk in gebruik en heb je het overal bij. Gebruik de app onderweg in de trein of zet nog even de laatste puntjes op de i voor een presentatie. Daarnaast kun je de designs direct downloaden en delen op social media.

Gratis Canva

De meeste ontwerpen maak je gratis met Canva. Er zijn vele templates, icoontjes en foto’s beschikbaar om te gebruiken in jouw design. Daarnaast upload je zelf foto’s of icoontjes gemakkelijk in jouw ontwerp. Heb je niet meer nodig dan dit? Dan is de gratis versie van Canva goed te gebruiken.

Canva Pro

Ben je opzoek naar uitgebreidere ontwerp mogelijkheden? Dan is de betaalde versie van Canva een aanrader. Voor €9,95 dollar per maand krijg je de onderstaande extra opties!

  • Formaat wijzigen

Heb je een mooi ontwerp gemaakt, maar wil het toch liever op een ander formaat? Met Canva Pro verander jij jouw ontwerp gemakkelijk naar een nieuw formaat, zonder opnieuw te hoeven beginnen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de kwaliteit van de download te wijzigen. Een zeer handige functie!

  • Foto’s en icoontjes

Met Canva Pro heb je nog meer stockfoto’s en icoontjes tot je beschikking. Gebruik de gehele Canva bibliotheek zonder watermerk en maak nog uniekere designs.

  • Brand Kit

Nooit meer opzoek naar gaan naar de juiste kleuren van jouw huisstijl? Zet de kleuren vast in de Brand Kit! Sla kleuren en lettertypes op in de Brand Kit, zodat jij deze snel en gemakkelijk gebruikt tijdens het designen.

  • Transparante achtergrond

Een logo met een transparante achtergrond? Dat is geen probleem met Canva Pro. Download al jouw ontwerpen met een transparante achtergrond! Een functie die zeker onmisbaar is bij het maken van een website.

  • Animatie en GIF’s

Ook biedt Canva Pro de optie om animaties te maken. Van deze animaties maak je gemakkelijk gifjes. Gebruik deze korte video’s voor social media posts en houdt nog langer de aandacht van jouw doelgroep vast!

Canva Enterprise

Werk jij in een team aan de designs van jouw bedrijf? Met Canva Enterprise krijg je als team nog meer mogelijkheden en beheer je jouw brand gezamenlijk. Maak gebruik van ingebouwde workflows voor het goedkeuren van ontwerpen. Beheer de huisstijl en verschillende merkmaterialen. Gebruik sjabloonvergrendeling voor het consistent houden van de merkidentiteit. Daarnaast krijg je 24/7 Enterprise-ondersteuning van Canva!

Alternatieven

Met Canva heb je veel mogelijkheden, maar op het gebied van design zijn er vele concurrenten. Vooral de adobe programma’s zijn een grote concurrent van Canva. In deze programma’s heb je vaak meer de regie in eigen handen. Hierdoor zijn deze programma’s vaak moeilijker in gebruik en heb je tijd nodig om te leren werken met het programma. Daarnaast zitten er hoge prijskaartjes aan deze programma’s, waar je Canva ook gratis gebruikt.

Kortom, begin je net met designen? Dan is Canva de ideale uitkomst. Canva heeft veel opties en templates beschikbaar, zodat jij snel leert designen en de mooiste ontwerpen maakt. Wil je graag meer hulp bij het leren kennen van Canva? Dan zijn er vele online cursussen beschikbaar.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 03/10/2023

Views: 5980

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.