Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (2022)

rode bessen die aan bomen of struiken groeien, geven een vleugje kleur aan elke tuin. Struiken en bomen met eetbare rode bessen hebben de bonus van het verstrekken van smakelijke, gezonde vruchten. Wie kan er niet weerstaan aan het eten van zoete rode kersen, zure rode bessen, of sappige rode kruisbessen? Echter niet alle rode bessen zijn eetbaar, en het is essentieel om onderscheid te maken tussen degenen die goed zijn voor u en giftige bessen.,

Er zijn vele redenen om bomen en struiken in uw achtertuin te hebben die rode bessen produceren. Heel vaak verschijnen de scharlaken gekleurde bessen in de winter wanneer tuinen en werven kleur kunnen missen. De heldere rode kleuren contrasteren met donkergroen blad kan helpen fleuren uw tuin.

een andere reden om eetbare rode bessen in uw tuin te hebben is dat ze ongelooflijk gezond zijn. Naast het hebben van een geweldige smaak, zijn rode bessen die je kunt eten vol met antioxidanten. Je kunt ze direct van de boom of struik eten of ze gebruiken in salades, desserts of ontbijtgranen.,

u kunt ook rode bessen tegenkomen tijdens het wandelen in bossen, bossen of andere open ruimtes. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige soorten rode bessen extreem giftig zijn. Dus je moet de exacte soorten bessen identificeren voordat je ze eet. Als u twijfelt, moet u voorkomen dat u rood gekleurde bessen eet die onbekend zijn.

In dit artikel leert u over de vele soorten bomen en struiken die rode bessen groeien., Foto ‘ s, beschrijvingen en de wetenschappelijke namen van deze soorten fruit zullen helpen bij het identificeren van de bomen en struiken waar vurige rood-gekleurde bessen groeien.

Identificatie van rode bessen

om het type bessen te identificeren, moet u de boom of struik identificeren. Om dit te doen, moet u nota nemen van de vorm van de bladeren, de grootte van de boom of struik, en de vorm van de plant.

als je denkt aan planten die rode bessen produceren, denken de meeste mensen aan aardbeien en frambozen. Botanisch gezien zijn deze soorten vruchten echter geen echte bessen., Wetenschappers classificeren deze sappige zomerfruit als aggregaat accessoire vruchten in plaats van een soort bes.

struiken of struiken met rode bessen

Er zijn veel struiken of grote struiken met rode bessen die er in elk landschap geweldig uitzien.

de cotoneaster heeft bijvoorbeeld kleine glanzende blaadjes, witte bloemen in het voorjaar en de zomer, en dan schitterende rode bessen in de herfst en de winter. Hulstheesters zijn synoniem met Kerstmis met hun glanzende jaggy groene bladeren en oneetbare giftige dieprode bessen., Hoewel het eten van deze soorten rode bessen kan je niet doden, het innemen van hen kan leiden tot misselijkheid, maagkrampen, en zelfs epileptische aanvallen.

struiken zoals rode bessen en rode kruisbessen produceren beide rode bessen die heerlijk zijn om te eten.

bomen met rode bessen

rode bessen komen voor op zowel groenblijvende als loofbomen.

Er zijn enkele bomen die rode bessen produceren, zoals kersenbomen en meidoornbomen waar de meeste mensen van gehoord hebben. Beide soorten van deze bomen produceren zoete of zure eetbare bes-achtige vruchten.,

u moet uit de buurt blijven van rode bessen van bomen zoals hulstbomen en maretakbomen.

Identificatie van de Rode bessenboom

Identificatie van het type rode bessenboom gebeurt meestal door de bladeren van de boom, de bloemen en het type stam te onderzoeken. Een andere manier om het soort rode bes boom of struik te identificeren is door de bes zelf.

soorten rode bessen die op struiken worden geteeld (met afbeeldingen en Identificatiegids)

laten we in meer detail kijken naar vele soorten struiken of struiken die rode bessen produceren.,

Pine kersen (Prunus pensylvanica)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (1)

De kleine rode eetbare Pine kersen groeien op een grote struik

deze eetbare kleine rode bessen hebben ook de naam vogelkersen, rode kersen of vuurkersen. Ze groeien op een grote struik die soms zo hoog kan zijn als een kleine boom.

de struik groeit tussen 16 en 98 ft. (5-15 m) hoog en wordt gekenmerkt door een ronde kroon. Bladeren zijn lancetvormig van vorm en groeien afwisselend op lange roodachtige dunne stengels. Elk van de heldere rode kersen kan groeien tot 0.,31″ (8 mm) doorsnede en bevatten één zaadje.

Er groeien vaak Pink kersen langs rivieroevers en in parken.

Slangenbessen (Potentilla indica of Duchesnea indica)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (2)

Er zijn verschillende planten die slangenbessen worden genoemd en sommige zijn giftig

hoewel ze niet als een echte bes worden geclassificeerd, produceren slangenbessen rode of witte vruchten die op bessen lijken. Snake berry planten hebben ook de gemeenschappelijke namen van Indiase aardbei, valse aardbei, of mock aardbei.,

Het kan moeilijk zijn om slangenbessen te onderscheiden van echte aardbeien alleen door hun bladeren en groeigewoonte. Visueel is hun gebladerte vergelijkbaar met lichtgroene bladeren die gekartelde randen hebben. De slangenbessen zijn vergelijkbaar in grootte met kleine aardbeien, maar hebben een stekelige uitstraling naar hen. In tegenstelling tot echte aardbeien die sappig en smakelijk zijn, hebben mock aardbeien weinig smaak.volgens de National Institutes of Health zijn slangenbessen van de Duchesnea-soorten niet giftig., (1)

omdat slangenbessen echter een veel voorkomende naam zijn voor enkele andere planten, kunnen sommige andere bessensoorten giftig zijn. Om die reden moet u altijd de wetenschappelijke naam controleren bij het identificeren van planten. Later in het artikel kun je lezen over bitterzoete nachtschade – een plant met giftige rode bessen, ook wel slangenbessen genoemd.,

rode Kruisbesstruik (Ribes uva-crispa)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (3)

rode kruisbesstruik produceert eetbare zure bessen

u kunt kruisbessen associëren met soorten zure groene bessen, maar sommige kruisbesstruiken produceren rode bessen.

kruisbessen groeien meestal tot ongeveer 5 ft. (1,5 m) hoog en hebben houtachtige stengels met scherpe doornen. Bladeren op de kruisbessenstruik zijn lichtgroen met 3 of 5 gelobde bladeren. De zure groene of rode bessen hebben een ovale vorm met kleine haartjes die ze bedekken.,sommige kruisbessen produceren niet alleen rode of groene bessen, maar ook witte of gele bessen.

vanwege hun hartigheid zijn kruisbessen een geweldige soort bessen die je kunt gebruiken in hartige of zoete gerechten. Je kunt ze zoeten en gebruiken als taartvulling. Of je kunt ze kruiden om zelfgemaakte kruisbessenchutney te maken.

rode Appelbessenstruik (Aronia)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (4)

rode appelbessen groeien op een struikje en hebben een zure smaak

appelbessen zijn een soort bladverliezende heester met rode of zwarte grote bessen., Ook wel Aronia bessen genoemd, deze zuur smakende struik bessen maken je mond echt pucker.

het meest voorkomende type appelbesstruik is de zwarte appelbes. Echter, de soort aronia arbutifolia is de soort van struik die rode appelbessen produceert. Deze struik groeit tussen 6,5 en 13 ft. (2 – 4 m) hoog en heeft grote bladeren. Voordat de rode zure bessen verschijnen, siert mooie witte bloemen het groene blad. De rode vruchten zijn tussen 0.15″ en 0.39 ” (4 – 10 mm) breed.,

hoewel je de vruchten direct van de struik kunt eten, zijn ze te scherp en zuur voor de meeste mensen om rauw te eten.

appelbessen zijn een winterharde struik die perfect is als je eetbare rode vruchten wilt in de herfst en winter.

appelbessen worden vaak verward met een andere bessenproducerende struik genaamd chokecherries (Prunus virginiana). Dit is ook een grote struik die fel rode of zwarte bessen heeft die erop groeien. Net als bij appelbessen hebben deze “kersen” vruchten een scherpe, adstringerende smaak.,

berberis

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (5)

De kleine rode bessen op berberisstruik zijn eetbaar, maar smaken zuur

berberis is een heester die in de meeste delen van de wereld groeit en kleine eetbare rode bessen heeft. Sommige soorten van deze bloeiende struik zijn bladverliezend en sommige zijn groenblijvend.

deze plant met rode bessen wordt geïdentificeerd door zijn lange scheuten die kunnen groeien tot 13 ft. (4 m) hoog. U zult merken dat de scheuten kleine ovale groene bladeren hebben die in clusters groeien., Nadat de gele bloemen verschijnen, verschijnen er rode langwerpige bessen. Deze kunnen worden tot 0.39″ (1 cm) lang. Je kunt de felrode bessen direct van de plant eten, maar ze smaken erg zuur.

rode bessen (Ribes rubrum)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (6)

rode bessen zijn populaire eetbare bessen geteeld op struiken

geen lijst van de meest populaire rode bessen zou volledig zijn zonder vermelding van rode bessen. Rode bessen behoren tot dezelfde familie, Grossulariaceae, als kruisbessen.

De aalbessenstruik heeft dunne stengels en grote 5-lobbige bladeren., Het meest opvallende kenmerk van de aalbessenplant is de grote clusters eetbare rode bessen die aan de takken hangen. Deze doorschijnende rode bessen zijn ongeveer 0.39″ (1 cm) in diameter. Er zijn zoveel bessen op de bush dat een enkel seizoen kan produceren tot 9 pond. (4 kg) smakelijke felrode bessen.

hoe smaken rode bessen? Velen beschrijven rode bessen met een tarter smaak dan zwarte bessen of witte bessen met hints van framboos, kruisbessen en rabarber.,

Hobble Bush (Vidurnum lantanoides)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (7)

De grote hobble bush produceert zoete eetbare bessen

ook wel moosewood, witch-hobble en de American wayfaring tree genoemd, deze vaste plant heeft rode bessen die zwart worden als ze rijpen.

de struik komt oorspronkelijk voor in de oostelijke regio ‘ s van Noord-Amerika, waar hij voorkomt in bossen, langs rivieroevers en in moerassen. De grote struik heeft grote ovale bladeren met gekartelde randen. Deze kunnen tussen 3.9″ en 7.8″ (10 – 20 cm) lang worden., Clusters van opzichtige bloemen verschijnen voor de rode eetbare fruitbessen.

veel mensen beschrijven de smaak van hobble bush bessen als zoet zoals rozijnen of dadels. Ze zijn een eivormige vorm, meten 0.6 ” (1,5 cm) lang, en schijnbaar smaken beter na de vorst.

Tatarian Kamperfoeliestruik (Lonicera tatarica)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (8)

De Tatarian kamperfoelie is een grote struik die giftige rode bessen produceert

Tatarian kamperfoelie produceert felrode bessen die je nooit mag eten., Deze bossige struik wordt geïdentificeerd door is dof donkergroene ovale bladeren en grote buisvormige roze tot witte bloemen.

zoals veel soorten struiken in de kamperfoelie familie, is de Tatarian kamperfoelie een grote, ovale bloeiende struik. Het kan groeien tot tussen de 9 en 12 ft. met een grote spreiding. Het ziet er prachtig uit wanneer donkerroze bloemen het groene blad bedekken.

vanwege zijn sterke groeigewoonte beschouwen veel mensen deze plant als een invasieve soort. Hoewel de rode bessen er sappig en verleidelijk uitzien, zijn ze giftig voor mensen., Het per ongeluk eten van deze bessen kan diarree, braken en buikkrampen veroorzaken.

bitterzoete nachtschaduw (Solanum dulcamara)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (9)

de bitterzoete nachtschaduwplant heeft giftige rode bessen

met een naam als bitterzoete nachtschaduw, is het niet verwonderlijk dat u de rode bessen van deze plant niet moet eten. Andere namen voor deze struik zijn poisonberry, poisonflower en bittere nachtschade. Een andere veel voorkomende naam is snakeberry, en het moet niet worden verward met mock aardbeien (ook wel slangenbessen).,

Bitterzoet is een kruidachtige wijnstok uit de nachtschadefamilie (Solanaceae). Dit betekent dat bitterzoete plant gerelateerd is aan tomaten, aardappelen en aubergines.

De rode bessen op Bitterzoet kunnen eruit zien als kleine rode tomaten. Hoewel de rode bessen er zacht en sappig uitzien, zijn ze giftig voor mensen en gevaarlijk voor kinderen.,

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (10)

De rode bessen op cotoneaster planten zijn giftig

de massa ‘ s doffe rode bessen op cotoneaster planten kunnen er aantrekkelijk uitzien, maar ze zijn zeer giftig en u moet ze nooit consumeren. De meeste soorten cotoneaster in het geslacht zijn kleine tot grote struiken groeien tussen 1,6 en 16 ft. (0,5-5 m) lang.

De rode bessen op de bladstruik lijken op clusters van veenbessen. De bladeren kunnen elke vorm van ovaal tot lancetvormig en tot 6″ (15 cm) lang, afhankelijk van de soort., De meeste soorten cotoneaster struiken hebben massa ‘ s giftige rode bessen. Bessen kunnen echter ook roze, scharlakenrood, oranje of zwart zijn.

Winterberry (ilex verticillate)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (11)

De sierwinterstruik produceert niet-eetbare rode bessen

Winterberry is een bladverliezende heester in de hulstfamilie die veel oneetbare rode bessen produceert. Hoewel de bessen zijn gebruikt in de traditionele geneeskunde, kan het innemen ervan misselijkheid en lage bloeddruk veroorzaken.,

Winterbessenstruiken hebben een grote sierwaarde in aangelegde tuinen. Ze groeien tussen de 3 en 16 ft. (1 – 5 m) hoog en hebben glanzend groene bladeren van het voorjaar tot de herfst. De lansvormige bladeren hebben licht gekartelde randen die 9 cm lang zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, winterbessen duren de hele winter. De bladloze takken zijn versierd met clusters van scharlakenrode bessen.

deze struiken zorgen voor een mooie kleur in een wintertuin.,

soorten rode bessen die aan bomen groeien (met foto ‘ s en Identificatiegids)

laten we in meer detail kijken naar de verschillende soorten rode bessen die aan bomen groeien.

rode kersen

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (12)

kersen produceren verschillende eetbare kersen die variëren in kleur en smaak

hoewel botanisch gesproken rode kersen een soort drupe zijn, klasseren veel mensen kersen op hun lijst van meest populaire boombessen.,

veel soorten kersenbomen van het geslacht Prunus produceren prachtige lentebloesems en heerlijke rode eetbare vruchten. Er zijn veel verschillende soorten kersen variërend in smaak van zuur tot zoet. Ze kunnen ook geel, rood, karmozijnrood of diep rode kleuren.

Cornelian Cherry kornoelje (Cornus mas)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (13)

Cornus mas is een grote struik of een kleine boom met eetbare bes-achtige vruchten

kornoelje is een grote bloeiende struik of boom met lange groene bladeren, kleine gele bloemen en rode bes-achtige drupes., De kleine glanzende rode bessen hebben de vorm van koffiebonen. Als ze rijp zijn, smaken ze als een kruising tussen veenbessen en zure kersen.

Kornoeljesbomen komen oorspronkelijk voor in landen in Zuid-Europa en Zuidwest-Azië. De boom groeit tussen de 16 en 40 ft. (5 – 12 m) hoog, bladeren zijn ovaal of langwerpig en meten tot 4″ (10 cm) lang en 1,5″ breed.,

verwant: verbazingwekkende variëteiten van zoete en zure kersen (met afbeeldingen)

Peruaanse peper (Schinus molle)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (14)

Peruaanse peperboom produceert rode bessen met peperige smaak

andere namen voor deze boom zijn Amerikaanse peper, vals pepper, of de California Pepper Tree. Zoals de Algemene namen suggereren, produceert deze soort groenblijvende boom kleine rode bessen met een peperige smaak.,

de kenmerkende kenmerken van deze rode bessenboom zijn de geveerde varenachtige bladeren, kleine witte bloemen en kleine bessenachtige drupen met peperige rode of roze houtachtige zaden. Deze boomvruchten groeien in grote clusters en kunnen het hele jaar door aan de boom groeien.de peper boom groeit in hete droge klimaten en komt voor in Florida, Texas, Californië, Arizona en Louisiana. Andere landen waar deze soort peper boom groeit zijn Peru, Zuid-Afrika en Australië.

De boomvruchten worden als veilig voor consumptie beschouwd., Echter, jonge kinderen kunnen last hebben van maagklachten na het eten van de vruchten.

meidoornbomen (Crataegus)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (15)

meidoornbomen produceren eetbare bes-achtige vruchten, maar de zaden zijn giftig

meidoornbomen zijn kleine bomen met doornige takken die bes-achtige vruchten produceren. Andere veel voorkomende namen voor de meidoornboom zijn hawberry, quickthorn en thornapple. Meidoorns groeien in veel landen met een gematigd klimaat.,

de kenmerkende kenmerken van meidoorns zijn korte stammen, uitgespreide takken en spiraalsgewijs op de scheuten geplaatste bladeren. Hoewel de rode vruchten van de boom eruit zien als bessen, zijn ze een soort pom. Dus, de vruchten meer lijken op kleine miniatuur appels dan een echte bes.

u kunt meidoornbessen eten, hoewel ze vergelijkbaar zijn met appels, de zaden kunnen giftig zijn en u moet ze niet eten.,

Amerikaanse Hulst (Ilex opaca)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (16)

Amerikaanse Hulst is een grote boom met rode giftige bessen

deze Hulst is een groenblijvende boom met grillige glanzende bladeren en giftige rode bessen. De hulstbladeren met hun felrode bessen zijn een klassiek symbool van Kerstmis.

deze soort hulstboom is een grote boom die kan groeien tot 98 ft. (30 m) hoog. De bladeren blijven de hele winter groen en het rode bes-achtige fruit voegt kleur toe wanneer er weinig anders groeit in de tuinen en parken.,

net als andere soorten rode bessen van planten van het geslacht Ilex zijn ze giftig voor de mens en mogen ze niet worden geconsumeerd.

rode Bessenmaretak (Viscum cruciatum)

Soorten rode bessen die aan bomen of struiken groeien - Identificatiegids (17)

Maretakplant produceert giftige rode bessen

maretak is een plant die giftige rode bessen produceert. Deze plant is noch een bessen-producerende struik noch boom, maar is een soort parasitaire plant die groeit op bomen en struiken.,

u kunt vaak rode bessenmaretak zien die hoog groeit in de takken van hoge bomen waar het kan worden verward met vogelnesten. Deze bessenplant heeft kleine gladde ovale groene bladeren en clusters van 2 tot 6 bessen.

De meeste mensen zijn bekend met de maretak soort Viscum album (Europese maretak). De maretak soort is een plant met kleine groene bladeren en witte bessen die vaak geassocieerd worden met kerstversiering.,

verwant: heerlijke Bessensoorten met hun afbeelding

voorzichtig te werk gaan

Als u niet zeker weet van de plantensoorten waar rode bessen vandaan komen, moet u ze nooit eten. Ook als je kamerplanten hebt die giftige rode bessen groeien, moet je ze weghouden van huisdieren en kinderen.het Western Journal of Emergency Medicine waarschuwt voor de gevaren van bepaalde populaire vakantieplanten met rode bessen. Heel vaak treffen de giftige stoffen in sommige soorten bessen kinderen en huisdieren ernstiger dan volwassenen., Enkele van de bessen vermeld op deze lijst zijn Amerikaanse en Europese maretak, Engelse en Amerikaanse Hulst, en bitterzoet. (2)

  • verschillende soorten bessen en hun voordelen
  • soorten fruitbomen met afbeeldingen
  • 18 soorten struiken en struiken die in uw tuin groeien

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated: 09/19/2022

Views: 5627

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.