De mooiste Meerstammige bomen - KleineTuinen.nl (2023)

Meerstammige bomen zijn nog steeds erg populair. Ze geven karakter aan je tuin en hebben een natuurlijke uitstraling.

Bijkomend voordeel is dat ze vaak een wat meer transparant uiterlijk hebben: ideaal voor de kleine tuin. Ook blijven bomen en struiken in deze vorm vaak daadwerkelijk wat kleiner dan de soort.

Hoewel je in theorie van heel veel bomen of grote struiken een meerstammige boom kunt maken, wordt dit toch vaak op bepaalde soorten toegepast.

Hier ons overzicht met populaire, bekende en minder bekende meerstammige bomen voor de kleine tuin. Het zijn allemaal bomen en struiken die klein blijven, smaller of vooral opgaand groeien, of erg langzaam groeien. Of soorten die eenvoudig klein gehouden kunnen worden door de juiste snoei.

Wat is precies een meerstammige boom?

Meerstammige boom: definitie

Boom of grote struik met meerdere stammen of dikkere takken die vanuit of net boven de grond vertakken.

Kenmerken van meerstammige bomen

Een meerstammige boom is speciaal gesnoeid vanaf jonge leeftijd, om direct, of vlakbij de grond meerdere stammen of hoofdtakken te vormen. Het gaat tenminste om 2 stammen, maar meer gebruikelijk 3 stammen tot zelfs 5 stammen of opgaande hoofdtakken.

Meerstammige bomen groeien vaak langzamer en/ of blijven wat kleiner dan de soort. Veel soorten groeien vaasvormig. De stammen zijn vaak kaal en er ontstaat een open en transparante groeivorm.

Wat is het verschil tussen een meerstammige boom en een struik?

Struiken vertakken meestal vanuit een hoofdtak. Vaak beginnen de vertakkingen al wat hoger, zeker als de plant nog nooit terug is gesnoeid. Meerstammige bomen vertakken vanuit de grond of vlak boven de grond. Toch kunnen ook struiken al vanaf laag vertakken. Het verschil wordt dan al snel minder duidelijk.

Het verschil zit echter ook nog in de dikte van de onderste takken. Bij struiken zijn het vaak nog maar dunne takken of jonge twijgen. Bij een meerstammige boom mag je al wat meer volume verwachten. Tenminste 2 of 3 hoofdtakken, gesteltakken of stammetjes dienen al dikker en steviger te zijn.

Toch zijn er ook soorten die als meerstammige boom aangeboden worden, die niet vlakbij de grond vertakken, maar vanaf een lage stam vertakken. Dit is wel iets om op te letten bij aanschaf. Bedenk dus goed wat je hierin zou willen. Een dergelijke lage vertakking zie je vaak bij witte berken, Japanse esdoorns en Magnolia’s.

Kies je voor Bladverliezend of juist Groenblijvend?

Hoewel een groenblijvende meerstammige boom een prachtig gezicht is in je tuin, zijn juist de bladverliezende soorten het waardevolst voor de kleine tuin. Met deze soorten geniet je meer van de seizoenen en heb je elk seizoen een specifieke sierwaarde. Bijvoorbeeld bloesem in het voorjaar, vruchten in de zomer, prachtige herfstkleuren in het najaar en de mooie grillige vorm of gekleurde stammen in de winter.

Heel geschikt voor kleine tuinen

Meerstammige bomen zijn heel geschikt voor de kleine tuin. Ze blijven vaak kleiner dan de soort zelf en hebben een open en transparant karakter. Veel bladverliezende soorten zijn in meerdere seizoenen mooi. Dit maakt ze ideale bomen voor kleine tuinen!

7 Populaire meerstammige bomen

 1. Amelanchier lamarckii (krentenboompje)
 2. Magnolia (valse tulpenboom)
 3. Cornus kousa (grootbloemige kornoelje)
 4. Acer palmatum (Japanse esdoorn)
 5. Rhus typhina (fluweelboom)
 6. Malus (sierappel)
 7. Betula utilis (witte berk, himalayaberk)

1. Meerstammige krentenboom (Amelanchier lamarckii)

(Video) Tuincentrum Addie Poot, deel 3. Bomen voor kleinere tuinen

Misschien wel de bekendste boom voor de kleine tuin: de Amelanchier. Ook heel erg mooi als meerstammige boom voor een kleine tuin.

In het voorjaar siert de mooie zuiverwitte bloesem je tuin, die heel mooi combineert met het bronskleurige blad dat dan net begint met uitlopen. Na de bloei ontstaan er in de zomer bessen waar de vogels gek op zijn. Onze boompjes zijn binnen enkele dagen leeg!

Na de zomer kan je nog genieten van de gele, oranje en soms rode herfsttinten. In de winter zie je de bloeiknoppen voor het voorjaar alweer zitten aan de grijskleurige takken.

Hoogte: 3-5m.

Sierwaarde: Ieder seizoen (bloesem, bessen en herfstkleur)

Standplaats: Zon, halfschaduw, schaduw, niet veeleisend

2. Magnolia als meerstammige boom

Magnolia’s (valse tulpenboom) behoren tot de mooiste en meest bijzondere bomen die we kennen. Bijna iedereen herkent de grote roze en wit-roze tulpvormige bloemen in het vroege voorjaar. De grote bloemen vallen extra op, omdat Magnolia bloeit voordat ze in blad komen en omdat er in die periode maar weinig andere planten bloeien.

Helaas kan je maar vrij kort genieten van de uitbundige bloei. Soms wordt Magnolia daarom ook wel saai genoemd, maar niets is minder waar! Veel soorten krijgen mooi groot en soms bijna exotisch blad. Enkele Magnolia’s bloeien een tweede maal rond de zomer en de sierlijke behaarde knoppen worden al in het najaar zichtbaar aan de plant. In warme zomers is er kans dat de exotisch ogende vruchten gevormd worden.

Maar misschien nog wel het mooist van een Magnolia (buiten de bloei om natuurlijk), is de manier waarop deze groeit. Magnolia heeft een prachtige en heel natuurlijke groeivorm. Niet voor niets wordt vaak het advies gegeven om een Magnolia niet te snoeien. Het is juist deze groeivorm die Magnolia erg geschikt maakt voor een meerstammige boom. Bijkomend voordeel is dat ze hierdoor ook minder snel groeien, omdat nu eenmaal niet alle Magnolia’s klein blijven.

Geschikte soorten: Magnolia stellata, Magnolia ‘Susan’, Magnolia liliiflora, Magnolia ‘Genie’, Magnolia ‘Heaven Scent’, Magnolia loebneri ‘Merril’.

Hoogte: 2-4m.

Voornaamste sierwaarde: Bloesem in vroege voorjaar

Standplaats: Zonnig, goed doorlatende (lichtzure)grond, bij voorkeur wat beschut tegen koude wind

3. Meerstammige Japanse kornoelje (Cornus kousa)

(Video) Bomen voor kleine tuinen - Een groener thuis! #20

Cornus kousa in een prachtig gevormde en rijk bloeiende struik, die ook heel geschikt is als meerstammige boom in een kleinere tuin.

Rond mei-juni verschijnen de opvallende stervormige witte bloemen (of eigenlijk zijn dit schutbladeren; de echte bloemen vallen minder op). Na de bloei ontstaan bijzondere op framboos of aardbei lijkende vruchten. In het najaar krijgt het sierlijke en lichtgolvende blad een prachtige gele en oranje-rode tot wijnrode herfstkleur.

Cornus kousa groeit eerst vrij opgaand en vaak pas later breder uit. Het is een heester die langzamer groeit, naarmate deze ouder wordt. Van nature groeit Cornus kousa gelaagd, waardoor een bijzondere boomvorm ontstaat.

Mooie soorten: Cornus kousa China Girl (creme-wit tot roomwit), Cornus kousa Miky Way (zuiverwit), Cornus kousa Satomi (zachtroze) en Cornus kousa Schmetterling (blijft kleiner).

Hoogte: 3-6m.

Sierwaarde: Ieder seizoen (mooi blad, opvallende bloei, vruchten en herfstkleur)

Standplaats: Zon of halfschaduw, op goed doorlatende grond, bij voorkeur lichtzuur en het liefst wat beschut tegen vorst en kou.

4. Meerstammige Japanse esdoorn (Acer palmatum)

Zoek je een meerstammige boom met spectaculaire herfstkleur? Dan is een Japanse esdoorn onovertroffen! Afhankelijk van de kweekvariant, kleurt het handvormige blad in het najaar geel, oranje, paars of rood. Rode Japanse esdoorns zijn ook altijd erg populair. Dit zijn soorten die het hele groeiseizoen rood blad hebben. In het najaar verkleuren ze vaak in een andere tint rood. Er zijn ook soorten met diep ingesneden blad (Dissectum).

Acer palmatum staat vooral bekend vanwege het opvallende en prachtige herfstblad. Maar ook de rest van het jaar is een Japanse esdoorn niet saai! Ze krijgen vaak door het jaar heen meerdere bladkleuren. Zo loopt bijvoorbeeld de Orange Dream in het voorjaar geel-oranje uit en kleurt het blad in de zomer lichtgroen. De herfstkleur is vervolgens weer oranje-rood. Ook zijn er soorten die Samara’s vormen in de zomer (gevleugeld nootje, vaak met rode kleur). Er zijn zelfs Japanse esdoorns die de wintertuin sieren met een prachtig gekleurde stam, zoals Bi-Hoo en Sangokaku.

Mooie soorten:

 • Acer Atropurpureum (donkerrood, verkleurt dieprood)
 • Acer Dissectum (opvallend lichtgroen blad, vooral in voorjaar, diep ingesneden en verkleurt in najaar feloranje tot lichtrood)
 • Acer Garnet (opgaande groei, diep ingesneden wijnrood blad kleurt felrood in herfst)
 • Acer Orange Dream (blad loopt zachtoranje uit en is in najaar oranje-rood), Shirasawanum Aureum (geel blad, verkleurt oranje-rood)
 • Acer Osakazuki (handvormig groen blad, verkeurt prachtig rood)
 • Acer Sangokaku (gele herfstkleur, koraalrode takken), Bloodgood (groeit smaller, donkerrood tot zwart-rood blad, verkleurt dieprood)

Hoogte: 2-4m.

Sierwaarde: Bladverkleuring

Standplaats: Halfschaduw of schaduw, beschut tegen koude oostenwind om bruine bladranden te voorkomen. Lichtzure tot zure grond

5. Meerstammige fluweelboom (Rhus typhina)

(Video) Meerstammige bomen XXL | Bomenvlog #15

Een werkelijk prachtige en bijna sprookjesachtige boom, met een mooie natuurlijke open groeivorm, opvallende bloei en spectaculaire herfstkleur! Wij houden van de fluweelboom. Het is een vrij snelle groeier, maar als eenmaal wat hoogte en breedte is gemaakt, zwakt de groei wat af.

Ook het sierlijke geveerde blad is de moeite waard. In het najaar kleurt het blad geel tot knal-oranje en oranje-rood tot purperrood. Rond juni verschijnen opvallende bordeauxrode behaarde bloempluimen, die nog lang zichtbaar in de winter, lang nadat het blad is afgevallen. De jonge takken zijn roodbruin en fluweelachtig behaard.

Deze boom is niet veeleisend en zal op veel plekken makkelijk aanslaan. Volgens sommige mensen TE makkelijk. Na verloop van tijd zal de boom lange wortelstokken maken en ook elders in de border of tuin opkomen. Als dit niet de bedoeling is, verwijder de nieuwe uitlopers dan tijdig en verplaats ze, verwijder ze, of geef ze weg.

Mooie soorten: Rhus typhina ‘Dissecta’ (met diep ingesneden blad), Tiger Eyes (eveneens diep ingesneden blad, meer oranje verkleuring en blijft kleiner)

Hoogte: 3-5m.

Sierwaarde: Geveerd blad, lang zichtbare bloempluimen en opvallende herfstkleuren

Standplaats: Volle zon, halfschaduw, niet veeleisend, maar liever niet te veel op de wind

6. Sierappel als meerstammige boom (Malus)

Nog een fantastische meerstammige boom is de sierappel. Toch wordt deze maar weinig toegepast op deze manier. Juist van een sierappel geniet je het hele jaar. Ook de groeivorm en het uiterlijk zijn erg geschikt voor een meerstammige boom.

In het voorjaar geniet je van de uitbundige witte tot witroze bloesem. Vervolgens loopt het jonge blad frisgroen uit. Na de bloei beginnen de kleine appeltjes zich te vormen. Naarmate de zomer vordert, krijgen de appels meer vorm en kleur. In het najaar kleurt het blad geel-oranje of geel-bruin en hebben de sierappels hun uiteindelijke kleur gekregen. Hoe meer blad valt, hoe meer de sierappels afsteken tegen de blauwe herfstlucht. Bij veel soorten blijven de appels lang hangen: vaak is vorst nodig om de appels hard te maken voor de vogels.

Mooie soorten:

 • Malus ‘Red Sentinel’ (felrode sierappels, witroze bloesem)
 • Malus ‘Evereste’ (oranje-rode sierappels, witte bloesem)
 • Malus ‘Golden Hornet’ (gele sierappels en witroze bloesem)
 • Malus ‘Rudolph’ (blad loopt bruinrood uit, paarse bloesem en oranje-gele sierappels)

Hoogte: 3,5-4,5m.

Sierwaarde: Bloesem in het voorjaar en en sierappels in najaar/ winter

Standplaats: Zon, voedzame en goed doorlatende grond

7. Meerstammige witte berk (Betula utilis)

(Video) 7 bijzondere bloeiende bomen | Bomenvlog #9

Eigenlijk wordt een berk veel te groot voor een kleine tuin. Maar als meerstammige boom is de witte berk of himalayaberk veel minder groeikrachtig. Vaak woren namelijk meerdere bomen of stekken bij elkaar in een pot geplant, wat zorgt voor felle concurrentie. Hierdoor is een witte berk in een kleine tuin toch mogelijk! Regelmatige snoei is echter wel aan te raden.

Betula utilis kent een wat transparante groeivorm, waardoor ook op latere leeftijd nog wel licht door het blad valt. De meest kenmerkende eigenschap, zijn natuurlijk de opvallend witte stammen. Bij jonge bomen kan dit nog wat lichtbruin zijn. Naarmate de boom ouder wordt zal de stam steeds witter worden. In de herfst kleurt het blad van donkergroen naar goudgeel, wat erg mooi staat bij de witte, soms afbladderende schors.

Soorten: Betula utilis ‘Doorenbos’ / ‘Doornbos’ (Nederlandse selectie van jacquemontii, op basis van meest witte stam)

Hoogte: 8-10m.

Sierwaarde: Witte stam in de winter, goudgeel herfstblad

Standplaats: Ruimere plek, niet veeleisend

Nog 7 hele mooie Meerstammige bomen

8. Cercis canadensis (Amerikaanse judasboom)

De bloei val extra op, omdat Cercis bloeit op het naakte hout. Rond april-mei verschijnen de roze tot paarsroze bloemen in dichte bundels op de kale takken. Pas daarna komt de boom in blad. Afhankelijk van de variant is dit groot, eirond tot hartvormig of niervormig blad.

9. Cornus mas (gele kornoelje)

In februari veranderd de hele boom in een zee van kleine gele bloemen. Ideaal voor vroege bijen. Na de bloei volgen rode vruchten in de zomer. In het najaar krijgt het blad een geel-oranje tot oranje-rode kleur.

10. Cydonia oblonga (kweepeer)

Een hele mooie kleine fruitboom, met grote roze-witte bloesem en gele peer- of appelvormige vruchten in najaar. Sierlijk blad met mooie gele bladverkleuring met rode nerf.

11. Hamamelis intermedia (toverhazelaar)

Niet alleen de prachtige winterbloei met kenmerkende spinachtige (geurende) bloemen, maar ook een mooie groeivorm en gele tot oranje herfstkleur.

12. Koelreutia paniculata (gele zeepboom, blazenboom)

Bijzondere gele bloempluimen in de zomer, blad loopt bronskleurig uit in het voorjaar, daarna groen en verkleurt in het najaar geel-oranje.

13. Prunus serrulata (sierkers)

Niet alleen een sierappel is ideaal, ook een sierkers is heel geschikt als meerstammige boom. Vormt meestal geen vruchten, maar wel rijke bloesem en opvallende herfsttinten.

14. Sorbus aucuparia (lijsterbes)

Lijsterbes wordt meestal toegepast als hoogstam, maar ook als meerstammige boom is dit een aanwinst voor de tuin. De witte bloesem siert de voorjaarstuin en de oranje of rode bessen vinden in de (na)zomer gretig aftrek bij de vogels. Bovendien is het geveerde blad een lust voor het oog.

Minder bekende soorten voor een meerstammige boom

Hieronder nog meer soorten die erg mooi zijn als meerstammige boom. Veel van deze soorten worden wel wat groter, maar kunnen kleiner gehouden worden door vaker snoeien.

(Video) Bomen en struiken planten in je tuin

 • Albizia jullibrissin (Perzische slaapboom) – Blad en exotische bloei
 • Corylus avallana (hazelaar) – Gele katjes in februari en hazelnoten in najaar
 • Elaeagnus umbellata (herfstolijf) – Zilverkleurig blad en rode bessen
 • Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ (valse christusdoorn) – Geel tot felgeel geveerd blad
 • Heptacodium miconoides (zevenzonenboom) – Witte bloemen en afbladderende bast
 • Lagerstroemia indica (Indische sering) – Opvallende bloemen en afbladderende bast
 • Parottia persica (Perzisch ijzerhout) – Spectaculaire herfstkleur en rode bloei

Welke meerstammige boom heb (of wil) jij in de tuin?

FAQs

De mooiste Meerstammige bomen - KleineTuinen.nl? ›

7 Populaire meerstammige bomen
 • Amelanchier lamarckii (krentenboompje)
 • Magnolia (valse tulpenboom)
 • Cornus kousa (grootbloemige kornoelje)
 • Acer palmatum (Japanse esdoorn)
 • Rhus typhina (fluweelboom)
 • Malus (sierappel)
 • Betula utilis (witte berk, himalayaberk)
Nov 29, 2021

Welke boom groeit langzaam? ›

Een langzaam groeiende zuilboom is de Prunus serrulata 'Amanogawa', een Sierkers met verticale takken, een volle witroze bloei in het voorjaar en met hele fraaie geel-rode herfsttinten. De zuilamberboom, Liquidambar styr. 'Slender Silhouette' heeft prachtige blad en herfstkleuren en de zuilbeuk, Fagus sylv.

Wat is de mooiste meerstammige boom? ›

1. Meerstammige krentenboom (Amelanchier lamarckii) Misschien wel de bekendste boom voor de kleine tuin: de Amelanchier. Ook heel erg mooi als meerstammige boom voor een kleine tuin.

Welke bomen zijn populair? ›

Welke bomen zijn het meest populair
 • Leibomen is de all time favourite van onze klanten. ...
 • Bolbomen zijn zoals de naam al zegt bomen die in een bolvorm zijn gesnoeid. ...
 • Blokbomen zijn bomen die een strakke vorm hebben welke zijn gesnoeid en geleid. ...
 • Fruitbomen komen sinds jaar en dag al voor in de tuinen van mensen.
Feb 28, 2018

Wat is een leuke boom voor in de tuin? ›

Top 10 mooiste bomen tuin
 • In een tuin mag een boom eigenlijk niet ontbreken. ...
 • Tulpenboom. ...
 • Japanse sierkers, Prunus serrulata. ...
 • Sierpeer Pyrus, calleryana 'Chanticleer' ...
 • Judasboom, Cercis. ...
 • Vijgenboom, Ficus carica. ...
 • Appelboom, Malus domestica. ...
 • Amberboom, Liquidambar styraciflua.
Dec 21, 2021

Welke bomen blijven smal? ›

Zuilbomen zijn opgaande bomen die van nature slank blijven. Het zijn populaire bomen omdat ze weinig ruimte in de tuin nodig hebben. Daarnaast hebben zuilbomen een strakke vorm wat veel tuinbezitters aanspreekt. U kunt ze solitair gebruiken of bijvoorbeeld langs een oprit.

Kun je een boom klein houden? ›

Een grote boom is niet door snoei klein te krijgen, maar wel klein te houden. Als men een boom moet snoeien omdat hij te groot is geworden, is het bij aanplant fout gelopen en is de boom niet geschikt voor de standplaats.

Hoe kan je een boom sneller laten groeien? ›

De onderzoekers schrijven het toe aan hogere temperaturen en een langer groeiseizoen. Ook koolstofdioxide en stikstof draagt bij aan de snellere groei van bomen. De concentratie van deze gassen in de atmosfeer is de afgelopen eeuw sterk toegenomen.

Welke boom kan in de volle zon? ›

Maar ook de Nothofagus, Mahonia bealie, Weigelia floribunda nana, ligustrum- bontbladig en de groenbladige, appelbes, Berberis soorten, Picea omorica , alle soorten dwerg dennen, brem, alle soorten Euonymus, Viburnum soorten, augurken boom, alle Pyrus soorten.

Hoe hoog mag een boom in de voortuin zijn? ›

Hoe hoog mag de boom van de buren zijn? In de wet staat niet exact beschreven hoe hoog een boom of struik maximaal mag zijn. Er staat wel dat het niet toegestaan is om jouw buren onrechtmatig te hinderen. Dat houdt niet in dat elk soort hinder niet toegestaan is.

Hoe voortuin inrichten? ›

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de voortuin. Zo kun je kiezen voor een voortuin met veel groen zoals grotere struiken of misschien zelfs bomen, een volle en bonte border is ook een optie. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de voortuin te bestraten met bijvoorbeeld tegels zodat er een terras ontstaat.

Hoe maak je een boom meerstammig? ›

Plant een meerstammige boom net zo diep als hij in de container staat. Het plantgat maakt u minstens 1,5 keer zo groot als de kluit.

Wat kost een krentenboompje? ›

Verzorging
GrootteBeschikbaarheidper 12
100/125 cmTijdelijk uitverkocht€ 23,38
125/150 cmHele jaar door€ 67,58
175/200 cmTijdelijk uitverkocht€ 84,58
200/250 cmTijdelijk uitverkocht€ 101,15
2 more rows

Hoe hoog wordt meerstammige steeneik? ›

Zonder snoei kan de meerstammige steeneik uitgroeien tot een circa 6 meter hoge boom.

Wat is Boommaat 16 18? ›

vanaf de maat 16-18 cm stamomtrek moet er een kluit aan omdat de boom dan niet meer op zichzelf als blote wortel kan aanslaan.

Wat is een goede Schaduwboom? ›

Een schaduwboom is gewoonlijk hoog en vormt een brede kroon, waardoor het zonlicht getemperd wordt. Enkele van de meest gebruikte boomsoorten in de gematigde streken zijn eik, esdoorn, es, linde en iep. In weidegebieden werden in Nederland voor dit doel lindes en zomereiken gebruikt.

Wat betekent hoogstam 8 10? ›

Hoogstam: dit zijn bomen op een onvertakte stam met een lengte van 180, soms 200 of 220 cm. Bijna altijd staat hier een maat bij. Dat is de stamomvang in centimeters, gemeten op 1 meter boven de grond. Dus Hoogstam 10/12 is een boom met meestal een stamlengte van 180 cm en een stamomvang van 10 tot 12 cm.

Welke bomen combineren? ›

Vaak is het mooi om bomen en struiken met verschillende bladstructuren en groeiwijzen te combineren. Wanneer een tuin bijvoorbeeld is omzoomd met donkergroene taxushaag dan kan een boom met een losse kroon en lichtgekleurd blad, bijvoorbeeld een Gleditsia, heel goed daarbij passen.

Hoe kies je een boom? ›

Bij het kiezen van een boom moet je rekening houden met de uiteindelijke grootte, de omvang en de lichtdoorlatendheid van de kruin. Andere eigenschappen waar je uit kunt kiezen zijn: bloemen, vruchten, herfstverkleuring of een bepaalde bladkleur.

Hoe weet ik wat voor boom het is? ›

Bomenbieb.nl is een database voor iedereen, van boomexpert tot natuurliefhebber. We geven uitgebreide informatie over boomsoorten, boomgasten en bijzondere bomen in Nederland en daarbuiten.

Hoe groot wordt een meerstammige berk? ›

Een normale berk kan wel tot 30 meter hoogte groeien. Dat zal de meerstammige berk minder snel doen, maar hij kan wel 5 meter worden.

Hoe maak je een boom meerstammig? ›

Plant een meerstammige boom net zo diep als hij in de container staat. Het plantgat maakt u minstens 1,5 keer zo groot als de kluit.

Wat kost een krentenboompje? ›

Verzorging
GrootteBeschikbaarheidper 12
100/125 cmTijdelijk uitverkocht€ 23,38
125/150 cmHele jaar door€ 67,58
175/200 cmTijdelijk uitverkocht€ 84,58
200/250 cmTijdelijk uitverkocht€ 101,15
2 more rows

Hoe kweek je een meerstammige boom? ›

Dan wordt de jonge boomscheut al vroeg in het groeiproces getopt, zodat deze meerdere takken gaat vormen. Bij de meeste boomvormers werkt die 'truc', op enkele uitzonderingen na. Zo wordt een 'meerstammige' berk gekweekt door meerdere stammen bij elkaar te planten die vervolgens met elkaar vergroeien.

Videos

1. Welke bomen kunnen goed tegen de droogte? | Bomenvlog #18
(Van den Berk Boomkwekerijen)
2. Groenblijvende bomen | Bomenvlog #21
(Van den Berk Boomkwekerijen)
3. The SWING bomen
(Van den Berk Boomkwekerijen)
4. Drie fantastische struiken voor de tuin (i.s.m. Libelle)
(Laurence Machiels)
5. Bloeiende Bomen | Bomenvlog #16
(Van den Berk Boomkwekerijen)
6. Privacy bomen, bomen die in de winter het blad vasthouden. Bomenvlog #34
(Van den Berk Boomkwekerijen)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 03/04/2023

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.