De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (2023)

Rustig genieten in de zon met een drankje in je hand, terwijl de kids zich vermaken in het aquapark: zo ziet een ideale gezinsvakantie er toch uit? De kinderen hebben de tijd van hun leven terwijl ze van de waanzinnige glijbanen afsjezen en jij komt helemaal tot rust terwijl je huid langzaam bruin kleurt. Omdat wij jou die welverdiende vakantie gunnen, hebben we de 15 meest spetterende hotels en campings met een waterpark voor je verzameld.

Hotels met waterpark

We trappen de lijst af met de 10 tofste hotels met waterpark in onder andere Turkije, Spanje, Griekenland en Egypte. Natuurlijk hebben we niet alleen rekening gehouden met de lange glijbanen-wensenlijst van de kinderen, maar is er in deze hotels ook genoeg vermaak voor de papa’s en mama’s!

Pickalbatros Jungle Aqua Park
Laten we gelijk beginnen met de crème de la crème van de hotels met waterparken: Pickalbatros Jungle Aqua Park in Hurghada, Egypte. Dit is hét hotel waar al je avonturen op je staan te wachten. Jungle Aqua Park is namelijk het grootste waterpark van heel Hurghada en jij als gast van het bijbehorende hotelcomplex mag dus elke dag gratis genieten van de tientallen gave waterglijbanen. Met 6 verschillende restaurants, luxe wellness faciliteiten, gezellige activiteiten en 11(!) bars is er voor de ouders ook zeker genoeg te doen.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (2)

Aqua Fantasy
Als je jouw kinderen een foto laat zien van de glijbanen van dit hotel, rennen ze waarschijnlijk gelijk naar hun kamer om hun koffer in te pakken. Met meer dan 30 glijbanen én een golfslagbad is hotel Aqua Fantasy in Turkije de droom van ieder kind. Het all inclusive hotel ligt direct aan een fijn zandstrand en bestaat vooral uit laagbouw, waardoor je helemaal niet het idee hebt dat je in een groot hotel verblijft.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (4)

Titanic Beach Spa en Aquapark
Strand- en waterparkplezier gegarandeerd in hotel Titanic Beach Spa en Aquapark in Egypte! Het dromerige strand is perfect voor dagenlang zonnen en het grote waterpark zorgt voor eindeloos speelplezier voor de kids. Ook is er een meertalige miniclub, een heerlijke wellness en natuurlijk kun je hier ook genieten van alle luxe die all inclusive te bieden heeft.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (6)

LABRANDA Marine Aquapark Resort
Genieten van de Griekse zon terwijl de kids hun gang kunnen gaan in het bijbehorende zwemparadijs? Dat kan in hotel LABRANDA Marine Aquapark Resort in een rustige omgeving op Kos. Het zwemparadijs heeft een golfslagbad, meerdere coole glijbanen en een kleurrijk kinderbad voor de allerkleinsten. Daarnaast ligt het hotel aan een zandstrand en ligt het vlakbij Kos-stad, wat je gemakkelijk op een gehuurde fiets kunt bereiken.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (8)

Hotel Splashworld Leonardo Laura Beach en Splash Resort
Dit heerlijke hotel op Cyprus heeft een indrukwekkende glijbanenpartij voor zowel jong als oud. Voor de kleintjes is er een waterspuitpark met miniglijbanen en de tieners kunnen hun hart ophalen met een stoer golfslagbad en meerdere vette glijbanen. Even geen zin meer in glijbanen? Dan stap je recht voor het hotel op de bus naar één van de mooiste zandstranden van West-Cyprus. Hotel Splashworld Leonardo Laura Beach en Splash Resort is dé ideale bestemming voor jong en oud!

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (10)

Albir Garden Resort en Aquapark
Het Albir Garden Resort en Aquapark aan de Spaanse Costa Blanca is een gezellig familieresort met groot waterpark. Er is een speciaal waterparkparadijs voor de kleintjes en voor de grotere kids zijn er stoere glijbanen waar ze zich dagenlang mee kunnen vermaken. Wie is er het snelste beneden? Als de kids zijn uitgezwommen is er volop vermaak bij de kidsclub of het animatieteam. Het hotel ligt vlakbij het centrum van Albir en ook een uitstapje naar het 5 kilometer verderop gelegen Benidorm is goed mogelijk.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (12)

Hotel Splashworld Eftalia Splash Resort
Weer zo’n pareltje in Turkije: hotel Splashworld Eftalia Splash Resort! Met een verblijf in dit hotel heb je natuurlijk onbeperkt toegang tot het grote aquapark, maar als extraatje kun je ook nog met de gratis shuttlebus naar Eftalia Island waar er nóg meer indrukwekkende glijbanen te vinden zijn. Voor de ouders is er hier zelfs een adults-only gedeelte, zodat je echt helemaal tot rust kunt komen. De service van het personeel in dit hotel is ongekend, waardoor jij als een God in Fr....uh Turkije leeft!

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (14)

HL Paradise Island
Voor de echte waterratten is hotel HL Paradise Island op Lanzarote perfect: glijbanen voor zowel jong als oud en meerdere grote zwembaden waar je jouw hele vakantie lang kunt genieten van al het waterplezier. In dit all inclusive hotel kun je genieten van heerlijke lokale gerechten, er zijn meerdere gezellige themafeesten en ook voor de kids is er met een sprankelend animatieteam genoeg te doen.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (16)

Hotel Splashworld Coral Sea Waterworld
Het waterpark van hotel Splashworld Coral Sea in Egypte is zó gaaf dat zelfs de ouders het niet kunnen laten om van één van de vele glijbanen af te sjezen. Dobber in een band op de Lazy River of doe een wedstrijdje wie het eerste beneden is. De kinderen zijn vast en zeker de hele dag in het aquapark te vinden, zodat jij heerlijk rustig in de zon kunt liggen. Of pak je toch die band weer op voor een ritje in de Lazy River?

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (18)

Royal Wings
Weer zo’n Turkse topper: hotel Royal Wings in de badplaats Lara. Het hotel ligt direct aan het fijne zandstrand en heeft voor ieder wat wils: luxe suites, een groot waterpark, een leuk animatieteam en een entertainmentprogramma waar je u tegen zegt. Met de ultra all inclusive service ben je gegarandeerd van een heerlijk verblijf.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (20)

Campings met waterpark

Na dit lijstje met toffe waterparken en supersnelle glijbanen in hotels, is het nu de beurt aan de campings om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Sommige waterparken op deze campings gaan zelfs de wildste kinderdromen voorbij, dus lees snel verder!

Camping Union Lido
De vijf sterren camping Union Lido is de ideale bestemming voor een gezellige gezinsvakantie. De camping ligt aan een privéstrand, waardoor je rustig kunt genieten op het mooie zandstrand terwijl de kinderen helemaal losgaan in de waterparken. Ja, je leest het goed: deze camping heeft niet één, maar twee gigantische waterparken! Willen jullie een dagje er tussenuit? De camping ligt in de buurt van Venetië, dus een uitstapje naar de Italiaanse stad mag zeker niet ontbreken.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (22)

Camping Bella Italia
Een camping aan het prachtige Gardameer is natuurlijk altijd goed, maar als daar ook een groot waterpark bij zit is het natuurlijk helemaal fantastisch! Camping Bella Italia is dan ook niet voor niets één van de bekendste campings van Italië en enorm geliefd bij Nederlanders. Nieuwe vrienden maken is erg makkelijk hier. Vanaf de camping loop je zo het pittoreske stadje Peschiera del Garda in, heerlijk om daar in een authentiek restaurantje de dag af te sluiten.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (24)

Camping Pra Delle Tori
De camping Pra Delle Tori is één van de beste campings van Italië. De kids ben je waarschijnlijk de hele vakantie kwijt, want met een pirateneiland vol waterspelletjes, een gespecialiseerd animatieteam, tientallen sport- en spelactiviteiten en coole glijbanen is deze camping dé droom van ieder kind. De camping ligt aan de kust, dus je kunt hier ook heerlijk een dagje vertoeven op het strand. Zin in een trip buiten de camping? Het oude centrum van de gezellige stad Caorle ligt op slechts 7 kilometer afstand. Hier kun je genieten van authentieke restaurants en vers gevangen vis.

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (26)

Roompot Camping Sequoia Parc
Op zoek naar een sfeervolle familiecamping met uitdagende glijbanen en verschillende zwembaden voor alle leeftijden? Dan is camping Roompot Sequoia Parc in Frankrijk de perfecte match met jou! Voor de kinderen is hier echt genoeg te beleven: van paardrijden tot knuffelen met geitjes, van grote speelparadijzen tot vermaak met het animatieteam. De camping ligt vlakbij de Atlantische kust, dus een dagje strand kan ook zeker niet ontbreken!

De 15 meest spetterende hotels en campings met waterpark (28)

Camping Le Ruisseau
En we sluiten af met nog een Franse topper: Eurocamp camping Le Ruisseau aan de kust van Zuid-Frankrijk. Waterpret gegarandeerd op deze camping met waterpark: er zijn meerdere stoere glijbanen, een spetterpark voor de allerkleinsten en een megagroot zwembad. Wil je jouw surftalenten ontwikkelen? Het strand met machtige surfgolven is niet ver. Daarnaast zijn er nog tientallen andere sport- en spelactiviteiten, dus vervelen doe je niet op deze gezellige camping!

Dit waren ze alweer, de 15 leukste campings en hotels met aquapark. Natuurlijk zijn er nog tientallen andere accommodaties waar jouw kids een vakantie vol plezier kunnen beleven. Dus heb je niet gevonden wat je zocht tussen dit lijstje? Neem dan vooral contact met ons op, zodat wij een perfecte match kunnen vinden.

Door: Danique Spruijt

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 05/30/2023

Views: 6022

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.